Behandelingen

Pijn.. stijfheid.. wanneer je lichaam het aangeeft. Voor jou… Ook wanneer je geen klachten ervaart ben je van harte welkom want voorkomen is beter dan genezen. De verschillende massage technieken die ik gebruik hebben meerdere effecten; een diepe ontspanning, spierontspanning en het zenuwstelsel wordt positief gestimuleerd.

Bij enkele behandelingen maak ik gebruik van pure magnesium van Zechsal. Magensium zorgt voor ontspanning van het hele lichaam. Deze producten zijn tevens verkrijgbaar in de praktijk.

 

Shiatsu

Shiatsu of acupressuur is een drukpunten therapie. Shiatsu massage therapie wordt toegepast op specifieke punten op het lichaam. Shiatsu bevordert vitaliteit en verlicht vermoeidheid. Het is een zeer ontspannende en effectieve therapie.

Druktoepassing op bepaalde punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam.

Ooracupunctuur

Ooracupuntuur ofwel auriculotherapie kan worden ingezet voor veel lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld migraine, nek of rugklachten, gewrichtsklachten, rusteloosheid, angst e.d.  Er wordt gebruik gemaakt van naaldjes die de behandeling kunnen ondersteunen. De naaldjes worden voor de behandeling geplaatst en kunnen tijdens de behandeling blijven zitten.

Verblijfsnaaldjes
Er kan ook gebruik gemaakt worden van verblijfsnaaldjes. Deze naaldjes kunnen enkele dagen blijven zitten. Daardoor worden de zenuwen extra lang gestimuleerd en kunnen klachten aanzienlijk verminderen.

Voor alle leeftijden
Bij kinderen en jeugdigen kan ik gebruik maken van magneet bolletjes. De bolletjes worden d.m.v. een kleine pleister op het oor geplakt. Uiteraard kan ik dit ook toepassen bij cliënten die het prikken van een naaldje vervelend vinden.

Als er een oorpunt met een klein naaldje wordt aangeprikt, worden de zenuwbanen naar de hersenen geactiveerd waardoor er een genezingsproces in gang wordt gezet. Tevens kan ooracupuntuur worden ingezet als ondersteuning voor stoppen bij roken of als ondersteuning bij afvallen.

Sportmassage of

Segmentale Massage Therapie

Sportmassage bevordert het herstel van je spieren. Het is een krachtige massage die bedoeld is om het lichaam weer in balans te brengen. Bij deze massage wordt er extra aandacht besteed aan de spieren door middel van diepe en langzame massagetechnieken.

U kunt bijvoorbeeld een paar dagen voor en aan paar dagen na een grote inspanning een sportmassage nemen. Sportmassages worden ook preventief ingezet om blessures te voorkomen. Het je al last van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor een sneller herstel.

Een sportmassage is niet alleen aan te raden voor sporters. Het wordt ook aanbevolen voor niet-sporters om het een ontspannend effect heeft op het hele lichaam.

Segmentale massage therapie is een intensieve en diepe vorm van massage, met goede resultaten. Door deze intensieve en diepe massage ontstaat een verhoogde doorbloeding. Dat zorgt voor aanvoer van voedsel, warmte en zuurstof en de afvoer van opgehoopte afvalstoffen.

In het lichaam van de mens zijn er verbindingen tussen inwendige organen en de huid. Storingen in inwendige organen en functies daarvan kunnen zich in de huid manifesteren door overgevoeligheid van de overeenkomende huidzone. Door dit gedeelte van de huid te behandelen heeft deze massage een positief effect op de klachten.